Sunday, August 30, 2015

BRACES CLINIC IN KOTA KINABALU PART 2

Hey guys. I recently moved to new blog.
Please click HERE  to read this content.

Do support me on my new blog

http://www.sophielouie.com/

Thank you guys!

love love love,
l i l i e j o h n


53 comments:

  1. Mo tanya dlm 1 or 2 hari psg braces sng ka mo bersakap. Nnti sa psg sa x buli bersakap pula... Sa mo pastikan sa kna ambil mc 1 minggu atau 3 hari?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Daling..xpyh ambil mc. Blh bercakap mcm besa..cuma mgkn first day x brapa viasa. Heheh

      Delete
  2. sheryyy jadi mau cuci gigi mcm mana? cmna mau berus gigi. haha. ntah apa2 soalan. tabah ja la

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha.. ada berus khas dia kana bg..alaaa..lupa pula mau post sini..nti sy post next post la. Haha

      Delete
  3. dan mcm na proses mau smbung study. ko ambil degree ka? mohon entry psl jd student jg. hee. sbb sy ada plan mo ambik degree ba but have to wait until 3 years service. skrg baru mau masuk 2 tahun -__-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iya..sy ambil degree yg tah apa2 ja ni. Smrbg ja bil.. hmmm..mcm klu sambung study xpyh tunggu 3 tahun tu.. post basic ja 3 tahun

      Delete
  4. apa degree ko ambil d ums? macam sy pun berminat oo...

    ReplyDelete
  5. buli tanya klinic dr.faiz dekat mna ah?

    ReplyDelete
    Replies
    1. putatan. di depan permai poliklinik saja. :)

      Delete
    2. putatan. di depan permai poliklinik saja. :)

      Delete
  6. mcm sa mau bt pula braces ni tau bgni.... mereng baini gigi.. cilakak btul.. haha

    ReplyDelete
  7. Hai. Ko ada ka number klinik dr faiz ni. Law pegi klinik tu utk 1st time buli ka pegi ja trus or maw kol buat appoinment dlu? Heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy p sana dulu terus ja p. klu xda ramai orang drng layan juga. hehe. 088-734 039

      Delete
  8. haiii.. price rate for each type of braces tu cover untuk bhgian atas shj atau atas-bawah?? tq :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yg dinyatakan di atas tu adalah dua-dua. Atas bawah ounya prize. Sorry lambat reply

      Delete
  9. hello! very informative after reading your experience to get your braces.. i didn't know that you have to go through all these procedures before finally getting the braces on =) I have obe question though, how often do you have to go back to the dentist to tighten the wire / check up? Thank you again and i'm so glad you are willing to share your experience with us =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hello wen nie..sorry it took me soooooo long to reply u.. i have appointment with the clinic once in a month.. usually dr faiz will cuci my teeth every appointment for free and tighten my teeth. :)

      Delete
  10. Hi. Wah tq for sharing! kalo mw buat bhg atas sja ada kna mention ka brp drg cas ?hihihihi. Mmg blapis2 la.ada tu taring lg. Tp bhg bwh ok xpyh susun kali..huu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hello. tq for visiting. emm.. kalau yg berlapis2 mgkn durng perlu cabut tu yg lain... tp dr.faiz ckp haritu usually dia x suka mencabut gigi dia akan try kasi jark the gigi then kasi lurus. ko blh try p sana la.. durang bg free consultation juga tu heheh

      Delete
  11. Halo mandak. Siou ni anteh kotinggalan jaman baru nampak ni postingsn ko psal braces. Im totally clueless regarding this so i will have to ask just to be sure. Tu prices yg ko stated tu memang for both barisa gigi atas & bawah atau salah satu ja? Nnt skali baru sy mo bebajet trus tekana strok ni anteh lepas tau pricing utk 1 line gigi ja..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hello mandak..siou lambat sy reply..anuuu.. atas bawah.. klinik dr.faiz mcm xda buat atas saja atau bawah saja..pakej durang 2 2.. tp as stated by c anonymous d bawah ni sblh klinik dr faiz ada offer atas/bawah ja. :)

      Delete
  12. sy tolong reply,since sy pun mau buat braces d sna dr faiz, sudah sy tnya sna teda buat single,memang buat atas bwh tu 5K, di sebelah klinik dr faiz ada buat single tu 3.5K klinik putatan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe..tqtq tlg reply..sy pn xtau ada klinik braces d sblh.. hehehe

      Delete
  13. Hi, yg untuk X-ray d HQE & Model study tu berapa kos dia?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Helloooo.. aaa..sy xdpt bantu dr segi hrga xray.. actually because i'm a government staff so sy bt free. Tolak dr graduty. Model stidy tu mcm masuk hrga braces. Hehehe

      Delete
  14. is it necessarily mau pegi xray ka ? dr faiz ada cakap tidak xray pun tidak apa ? pasal saya dia offer macam tu . T.T" would like to see more perkembangan pasal your braces dengan dr faiz. hehehe . before saya punya turn xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hurmmmmmm.. not sure la klu bole xda xray..i think sbb mo tgok bentuk tulang gigi ja ba tu.. mgkn dr npk ko pnya gigi mcm ok bentuk tulang jd dia x perlu xray. Heheheh..nti sy update! Xlama lg sy mo buka suda braces sy. Excited!!

      Delete
    2. Hurmmmmmm.. not sure la klu bole xda xray..i think sbb mo tgok bentuk tulang gigi ja ba tu.. mgkn dr npk ko pnya gigi mcm ok bentuk tulang jd dia x perlu xray. Heheheh..nti sy update! Xlama lg sy mo buka suda braces sy. Excited!!

      Delete
  15. Hello miss..cuci gigi perlu buat appointment x?rm85 kn ?

    ReplyDelete
  16. Sa mo tanya... ada tahap2 umur ka mo pki braces ni... sy ni 34 Sudah... tp teringin mau atur itu gigi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq jgak ooo ko sharing ni experience... mcm semangat plak sy mo bikin... hahahha...

      Delete
    2. sure ada ba.. jangan risau umur 40 on masih blh bt klu gigi sihat.. asal gigi kuat dan tahan sakit. hehe

      Delete
  17. hello, smua total buat braces brp harga?

    ReplyDelete
    Replies
    1. 6k for braces. tmbh cost before braces dlm rm500 jg la..so total 6500.

      Delete
  18. recommendedka tempat tu? lpas smua procedure yang kena buat?

    ReplyDelete
    Replies
    1. i truly recommend it. sebab there's once time i lose one of my steel. sepatutny order baru but then dr.faiz sangat aik hati. dia ambil saja besi yang customer lama dia x guna for me.

      hery, follow my new blog here. thank you. :)

      Delete
  19. Hai sis..cuci Gigi sama tampal,tmasuk d deposit Ka tu ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. emmm.. unfortunately no. x termasuk. the 6K tu hanya harga besi. huhu

      hey, do visit my new blog here.

      -liliejohn

      Delete
  20. Hai sis..cuci Gigi sama tampal,tmasuk d deposit Ka tu ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi there, unfortunately no. x termasuk. tampal rm45/tooth tapi blh buat di klinik kerajaan kalau mau jimat. cuci rm85 x termasuk depo.


      follow my new blog here
      http://www.sophielouie.com/2016/07/putting-my-braces-on.html

      -liliejohn

      Delete
  21. Hello sis...6k bayar cash kaa tuu...tau time trmnt jaa baru bayar...mahal baa tuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hee tulung jwb..ikut yg sis ni tulis,ko deposit 2k dulu utk braces yg 6k tu..then byr ansur 2 setiap kali review with dentist

      Delete
    2. yesss. betul.
      tp depend dgn depo ko. depo sy 3k so monthly sy rm200. hihi

      follow my new blog
      http://www.sophielouie.com/2016/07/putting-my-braces-on.html

      -liliejohn

      Delete
  22. Halu..mo tnya ba yg self ligating braces tu bepa monthly dy?proses before mo pasang braces tu brpa lama mo siap?1 hari or more? Thanks

    ReplyDelete
    Replies
    1. actually depends on your deposit. saya bagi 3k depo sor monthly sy 200. tp kalau bagi 2k depo monthly 300. no interest charges, so berapa2 depo pn tetap sama juga jumlah keseluruhan yang ko bayar,

      hey do subscribe my new blog here.
      http://www.sophielouie.com/2016/07/putting-my-braces-on.html

      thank you
      liliejohn

      Delete
  23. Dekat Dr.Faiz ada buat kids braces ka? Selepas 1st time/1st day braces ada rasa sakit ka atau tak rasa sakit pun..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada. tapi kids usually buat after gigi kekal dia semua tumbuh la mungkin around 14 years old..x berapa sure. first day sangat sangat sangat sakit. tapi lama2 biasa suda.

      for kids actually boleh try d government. murah tapi dorang tengok perlu buat atau x perlu buat dulu sbb very murah. almost free. dorang guna traditionaly braces saja dan masa menunggu giliran utk dipasang tu dlm 2 hingga 3 tahun la. hihi

      Delete
  24. thanks, share pengalaman buat braces ni. dapat juga info pasal ni. saya pun tengah fikir nak buat rawatan ni, tapi x da masa nak turun naik klinik tanya tentang kos dan prosedur. nice,gbu .

    ReplyDelete
  25. Pemasangan veneer gigi brapa kos tu di Sabah?

    ReplyDelete
  26. Pemasangan veneer gigi brapa kos tu di Sabah?

    ReplyDelete

mind to drop a comment?? :)